Eerste commerciële spirulinateelt in Vlaanderen

AgrAqua werkt mee in het Interreg project "De Blauwe Keten" »

Algenteelt in serres

Al decennia worden algen als de teelt van de toekomst gezien voor de productie van hoogwaardige eiwitten, essentiële vetzuren, grondstoffen voor een groene chemie, kleurstoffen, anti-oxydantia, brandstof en zoveel meer.

Voor wat de voeding betreft zullen algen onder andere een belangrijke bijdrage leveren als gezond en duurzaam eiwitsupplement in zgn "functional food". Voedingsproducten die je helpen gezond te blijven en evenwichtig te eten.

AgrAqua werkt samen met een aantal private partners en onderzoeksinstellingen aan een concept voor de commerciële teelt van Spirulina, een micro-alg die hoge concentraties (60 à 70%) aan zeer hoogwaardige eiwitten produceert (alle essentiële aminozuren zijn aanwezig).

De Spirulina wordt verkocht als poeder, korrel of in gelullen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een gamma producten waarin onze Spirulina verwerkt is. Deze producten zullen in 2018 op de markt beginnen komen onder de merknaam:

Algimun op basis van Spirulina

AgrAqua is ook betrokken in het Interregproject "De Blauwe Keten" waarbij Spirulina gekweekt wordt ifv een blauwe natuurlijke en gezonde kleurstof.

U wil er meer over weten? Neem zeker contact op met ons.

Bekijk hier voorbeeldprojecten van onze algenteelt »